1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • The Hobbit vanaf 17 april op DVD, BD en VoD

  The Hobbit vanaf 17 april op DVD, BD en VoD

  Datum: 9/02/2013

  Op 17 april brengt Warner Home Entertainment The Hobbit: An Unexpected Journey, de eerste film van The Hobbit-trilogie, uit op Blu-ray, DVD en VOD. Na de Home Entertainment release volgt dit najaar een Extended Edition release. De regie van de eerste film van het populaire meesterwerk 'The Hobbit' van J.R.R. Tolkien was in handen van Oscarwinnaar Peter Jackson.

  The Hobbit: An Unexpected Journey kan rekenen op een sterke cast, samengesteld uit een mix van gevestigde namen en nieuw talent. Ian McKellen speelt wederom de rol van Gandalf de Grijze, het geliefde personage uit The Lord Of The Rings- trilogie, Martin Freeman vervult de rol van Bilbo Balings, het hoofdpersonage uit de film. Glansrollen zijn er verder voor Richard Armitage (Thorin Eikenschild), Cate Blanchett (Galadriel), Christopher Lee (Saruman) en Hugo Weaving (Elrond). Tot slot vertolkt Andy Serkis op ijzersterke wijze de rol van Gollum.

  The Hobbit: An Unexpected Journey werd genomineerd voor drie Oscars, in de categorieën Beste Productie Design, Beste Visuele Effecten en Beste Make-up & Hairstyling.

  Het verhaal van The Hobbit speelt zich af voor The Lord Of The Rings-trilogie en volgt de reis van hoofdpersoon Bilbo Balings, die op een epische expeditie gaat om het verloren Dwergenrijk Erebor terug te eisen van de angstaanjagende draak Smaug. Nadat Bilbo uit het niets door de Tovenaar Gandalf de Grijze wordt benaderd, sluit hij zich aan bij een groep van 13 dwergen, onder leiding van de legendarische krijger, Thorin Eikenschild. De reis leidt hen naar de wildernis en door verraderlijke landschappen, die zwermen van Goblins, Orks en dodelijke Wargen en een mysterieus en sinister figuur herbergen, bekend als Necromancer. Hoewel hun doel in het Oosten en in de woestenij van de Eenzame Berg ligt, moeten ze eerst ontsnappen aan de tunnels van Goblin, waar Bilbo het wezen ontmoet dat zijn leven voor altijd zal veranderen...Gollum. Hier, alleen met Gollum, aan de kust van een ondergronds meer, wordt de nietsvermoedende Bilbo Balings niet alleen geconfronteerd met zijn eigen vindingrijkheid en, tot zijn eigen verrassing, moed, hij neemt ook bezit van Gollum’s 'precious' ring die onverwachte en nuttige kwaliteiten bezit...Een simpele, gouden ring die verbonden blijkt met het lot van Midden-Aarde op manieren die Bilbo zich nooit had kunnen voorstellen.

  BONUSMATERIALEN
  • Featurette (BD, 3D BD): ‘New Zealand: Home of Middle Earth’: Regisseur Peter Jackson neemt je mee voor een bezoekje aan het Midden – Aarde uit The Hobbit: An Unexpected Journey.

  • Behind the Scenes Video Blogs (BD, 3D BD) In een reeks videoblogs werp je samen met de acteurs uit de sterrencast een blikje achter de schermen, goed voor meer dan twee uur aan extra content. Hoogtepunten zijn onder andere: 

          Start van de productie 
          Locatie scouting 
          Filmen in 3D 
          Post-Productie Interview 
          Wellington Wereldpremière

  • Trailers (BD, 3D BD)

 • Naar het overzicht van nieuwsitems